fbpx

Priključi se BORBI!

Većina građana Srbije želi da živi normalno. To je najveća potencijalna snaga našeg društva. Kada građani istinski poveruju da je u njihovim rukama i glasovima moć, dogodiće se promene. Građane oko ideje promena mogu da okupe organizacije i pojedinci koji imaju jasnu viziju i plan.

Naš program u Tri tačke, koje je predložio Nebojša Zelenović, okupio nas je u otvorenu građansku platformu, kojoj mogu pristupati građani i političke organizacije, koji ovu politiku podržavaju i žele da je aktivno zastupaju.

TRI TAČKE:

 

1. NOVA LICA U POLITICI – Srbiji su potrebni nova energija i novi ljudi, bez tereta prošlosti, koji nisu odgovorni za propuštene šanse.

 

2. SRBIJA NA ZAPADU – Jedan stub spoljne politike. Nema jake Srbije ukoliko nije uređena na istim načelima kao i zapadne demokratije. Poštovanje ljudskih, građanskih i političkih prava i sloboda su temelj za snažne države Ovo je preduslov za napredak ekonomije. Nove investicije, znatno bolje plaćena radna mesta, povećanje budžetskih prihoda, veliko unapređenje u prosveti i zdravstvu mogući su samo ako naša zemlja postane drugačija. Partnerstvo sa EU i Amerikom je prirodan put za ostvarenje ovog strateškog cilja.

 

3. REŠAVANJE PITANJA KOSOVA I METOHIJE U NAJKRAĆEM ROKU – Vreme ne radi za Srbiju. Poslednjih trideset godina su decenije propuštenih šansi. Nema izgleda ni znakova da će u sledećih pet ili deset godina Srbija biti u boljoj prilici za rešenje ovog pitanja. Državni interes i interes svakog građanina i porodice jeste da pronađemo rešenje. Tražimo da budemo uključeni u ovaj proces.


Program promena za Srbiju:

Naša otvorena platforma trenutno radi na izradi sveobuhvatnog političkog programa koji će dati jasan pogled na uključenje Srbije u veliku ekonomsku revoluciju koja započinje u Evropi i Americi. Neke od ključnih stavki našeg novog programa biće:

 

  • Transformacija privrede u cirkularnu ekonomiju treba da reši neodrživu razliku izmađu bogatih i siromašnih, vrati važnost srednjoj klasi i spreči zastrašujuće posledice klimatskih promena. Sve ovo će se desiti kroz ubrzanje ekonomskog rasta.

 

  • Daćemo rešenja za našu energetiku, industriju i druge grane privrede.

 

  • Povećanje upotrebe energije iz obnovljivih izvora i smanjenje korišćenja sirovina koje pribavljamo iz prirode, uz ogromno povećanje upotrebe recikliranih sirovina su magistralni pravac.

 

  • Digitalicacija i povećanje privredne moći stanovništva, kroz redovno školovanje i obuke u toku radnog veka su noseći stubovi promena.

 

  • Ulaganje u nauku i tehnološki razvoj će ključno odrediti uspeh ovog programa promena.

 

  • Ogromne mogućnosti se nalaze u uključivanju velikog broja naših ljudi koji su sada u inostranstvu u privredni i javni život Srbije.

 

  • Naš cilj je zaštita radništva i otvaranje jasne perspektive mladim ljudima.

 

  • Imaćemo jasne predloge za dostizanje snažnog, nezavisnog pravosuđa, delotvornog zdravstvenog sistema  i veliku kulturnu politiku.
 

Podržavate našu politiku? PRIKLJUČITE SE!

Lajkujete moju Facebook stranicu: