fbpx

Zelenović: Slika ovakve Srbije mora da bude pobeđena

U Osnovnom sudu u Šapcu danas je počelo suđenje po tužbi Milana Ostojića Sandokana koji je tužio gradonačelnika Šapca Nebojšu Zelenovića „za povredu ugleda i časti“.

– Danas sam ovde, ispred Osnovnog suda u Šapcu, zbog toga što me Milan Ostojić Sandokan tužio. Došao sam da dam izjavu o tome kako sam „povredio njegovu čast i ugled“. Svi u Šapcu znaju ko je Milan Ostojić Sandokan. To je čovek koji je pravosnažno pred našim sudovima osuđen za najteži kriminal koji postoji u Srbiji i koji srpski zakoni poznaju, rekao je Nebojša Zelenović pre ulaska u sudnicu.

On je naveo da je građanima Šapca posle lokalnih izbora jasno koja je uloga Milana Ostojića Sandokana u ovom gradu.

– Kad sam saznao da se on kao takav uključio u kampanju i da organizuje aktivnosti i kampanju Srpske napredne stranke, morao sam da upoznam javnost sa tim. Posle izbora u našem gradu, mislim da je sva javnost u Šapcu i videla kako izbori izgledaju i koja je uloga Milana Ostojića Sandokana u njima, kazao je Nebojša Zelenović.

Zelenović je objasnio da se u tužbi navodi da za povredu ugleda i časti treba da plati 300.000 dinara.

– Dakle, on u ovoj tužbi navodi da sam povredivši njegovu čast i ugled narušio sliku o njemu i o njegovoj karijeri.

Druga važna stvar, stvorio sam lažnu sliku o Sandokanu i zbog toga treba da platim 300.000 dinara. U takvoj Srbiji mi danas živimo. Nastavljamo da se borimo, nećemo se predati, ja sam sigurna da slika ovakve Srbije mora da bude pobeđena, zaključio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.