fbpx

Kvalitet života najmlađih jedna od najvažnijih tema u Šapcu

U Šapcu su otvorene potpuno nove teme – kvalitetan obrazovni rad u školama gde sva deca idu u jednoj smeni, domaće zadatke rade sa nastavnicima, imaju sat vremena fizičke aktivnosti dnevno i zdrav topao obrok, i zaista mogu da budem ponosan na tu činjenicu. Do ove tačke smo stigli svi zajedno, mi, Šapčani, kazao je danas gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović tokom posete Osnovnoj školi “Janko Veselinović” gde se uređuje školsko dvorište.

Pored dvorišta Jankove škole, uređuju se i školska dvorišta u osnovnim školama  “Nikolaj Velimirović”i “Nata Jeličić” i Ekonomsko-trgovinskoj školi.

-Važno je da ambijent u kom naši najmlađi provode najviše vremena bude kvalitetno uređen. Baš kao što je Savska avenija postala novo mesto okupljanja, tako i školska dvorišta, mesta gde se okupljaju najmaldji, treba da prate taj ritam uređenja grada, rekao je Nebojša Zelenović.

Radovi u školama, koji će se izvoditi tokom leta, finansiraju se iz budžeta Grada Šapca.

-Novca ima dovoljno. Obezbeđen je u budžetu Grada Šapca. Imamo investicioni ciklus koji ne prestaje. Više od 15 miliona evra je uloženo u prethodnih 15 meseci. Grad Šabac ima svoju politiku da škole rade u jednoj smeni, od 13 škola sa teritorije grada, pet je već prešlo u jednosmenski režim rada. U toku su radovi na uređenju dve škole, a spremni su projekti za još dve. Biće potrebno i da se izgrade dva nova školaska objekta i trenutno razvijamo plan sa arhitektama.

Da za četiri godine živimo još bolje, da zajedno razvijamo naš grad. Šabac je naš i u njemu se odluke donose u skladu sa potrebama ljudi koji ovde žive,  poručio je Nebojša Zelenović.