fbpx

Majur dobija školu za 21. vek

Dogradnjom i rekonstrukcijom škole i izgradnjom nove fiskulturne sale, Majur dobija školu za 21. vek. Školu u kojoj će sva deca ići u jednoj smeni, imati zdrav i topao obrok, sat vremena fizičke aktivnosti dnevno, a domaći raditi sa nastavnicima da bi kod kuće imali vremena za porodicu, rekao je danas gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović u Osnovnoj školi „Majur“.


Gradonačelnik je naglasio da je važno da deca u svakom delu grada imaju jednake uslove za rad. Za osnovne škole „Nata Jeličić“, „Vuk Karadžić“ i „Jevrem Obrenović“ spremni su projekti za dogradnju školskih objekata da bi se stvorili uslovi za rad u jednoj smeni.


-Grad Šabac ima politiku da sve škole rade u jednoj smeni i taj plan realizujemo korak po korak u skladu sa mogućnostima. Da bismo obezbedili doboljno novca javljamo se na različite konkurse i gotovo uvek pobeđujemo. Tako smo se prijavili i sa projektom za školu u Majuru kod Kancelarije za javna ulaganja i obezbedili novac za ovaj poduhvat vredan dva miliona evra, objasnio je Nebojša Zelenović.


On je dodao da će Grad i u buduće učestvovati na konkursima i poručio da će Šabac još da se razvija.


-Da svi zajedno budemo ponosni, da još razvijamo naš Šabac. Da svako bude siguran i bezbrižan. Šabac je naš, kazao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.