fbpx

Šabac ima najbolji vodovod i kanalizaciju u Srbiji

Na Tabanovačkom putu u Majuru počela je izgradnja kanalizacione mreže na koju će biti priključeno 200 domaćinstava u ovom kraju.

Sa ovim proširenjem, više od 65% Šapca pokriveno je kanalizacionom mrežom, a pokrivenost vodovodom je 80 odsto, izjavio je danas gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović tokom posete radovima na Tabanovačkom putu i ocenio da je to najveći procenat u Srbiji.

– Grad Šabac ima najveći procenat vodovodne i kanalizacione mreže u Srbiji.  Od 39.000 domaćinstava, 29.000 je priključeno na vodu. Pored još 3000 domaćinstava je prošla vodovodna mreža i oni mogu sutra da se priključe ukoliko žele. To znači da imamo pokrivenost vodovodnom mrežom od 80 odsto. Priključaka za kanalizaciju imamo 24.000 i postoji još 1000 domaćinstava koja mogu da se priključe na kanalizaciju. Sa ovih 200 dodatnih na Tabanovačkom putu to diže procenat priključenih na više od 65 odsto, rekao je Nebojša Zelenović.

On je dodao da postoji plan da svako domaćinstvo u šabačkom kraju bude deo vodovodne i kanalizacione mreže.

-Imamo projekte sa kojima smo spremni da apliciramo sutra na bilo koji poziv koji objavi bilo koje nadležno ministarstvo. Ako ne budemo dobili podršku za to, mi ćemo se obratiti Evopskoj uniji koja nam je i do sada pomagala, kazao je Zelenović.

Šabački Vodovod ima projekte za priključak svih prigradskih naselja na kanalizacionu mrežu koja će biti deo sistema za prečišćavanje otpadnih voda. -Nijedan drugi grad u Srbiji nema prečišćavanje otpadnih voda. To samo govori o stepenu razvoja jednog grada i o stepenu ekološke svesti građana  Ovo je naš grad, grad svih nas koji u njemu živimo i radimo i vredi se boriti za njegovu slobodu. Da svi zajedno budemo ponosni na ovo što smo do sada uradili, da u sledeće četiri godine živimo još bolje. Šabac je naš, zaključio je Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca.