fbpx

Šabac prvi grad u Srbiji koji je gradski prevoz prebacio na gas

Građani Šapca će od 1. juna po prvi put moći gradskim prevozom da dođu od jednog kraja grada do drugog, a svi autobusi idu na gas.

-Mislim da nigde u Srbiji nećete imati takav slučaj da javni prevoz koristi gorivo koje najmanje zagadjuje životnu sredinu. Uvodimo 6 novih gradskih linija, pored postojećih seoskih  i prigradskih. Sve ovo smo uspeli da uradimo mi, građani Šapca, svi zajedno. Da svako ko je vredan i ko želi, može da živi bolje, sigurno i bezbrižno u našem Šapcu, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

On je dodao da je jedan od prioriteta priliko procedure za uvođenje novog gradskog prevoza bio – zaštita životne sredine.

-Ovo je naš grad. Grad svih nas koji u njemu živimo i radimo i vredi se boriti za njegovu sloodu, kazao je.

Autobusi novog gradskog prevoza voziće građane na svakih 20 minuta do svih javnih preduzeća, bazena, ustanova culture ali i do frabrika u Šabačkoj industrijskoj zoni, što do sada nije bio slučaj.

-U Šapcu je 2014. godine bilo 29.000 zaposlenih. Stvorili smo mogućnost da u našem gradu sada bude zaposleno vise od 40.000 ljudi. U Šabačkoj industrijskoj zoni posluje 31 kompanija u kojoj radi 4.000 radnika. Njihove fabrike prostiru se na 150 hektara koje su kupili od grada. Budući investitori će otvoriti svoje biznise na još 250 hektara potpuno infrastrukturno opremljenog zemljišta za izgradnju novih fabrika, objasnio je Zelenović.

Nebojša Zelenoić je rekao da niko u Srbiji nema veći potencijal da zaposli nove ljude I stvori priliku za bolje zarade.

-Da budemo zajedno ponosni, da za četiri godine živimo još bolje. Šabac je naš, poručuje gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.