fbpx

Šabački privrednici šire proizvodnju

U šabačkoj Severozapadnoj industrijskoj zoni, među 31 firmom koje posluju je i jedan od najvećih proizvođača konditora u Srbiji – fabrika “Candy Rush” u kojoj radi 109 Šapčana. Njihove čokobananice, kremovi i čokolade mogu se kupiti u prodavnicama širom Srbije i regiona, a u Šapcu planiraju da prošire svoju proizvodnju.

-Kompanija “Candy Rush” je kupila tri hektara zemljišta od Grada. Napravili su proizvodnju na 3.500 kvadrata. Njihov plan je da sledeće godine to bude 5 hiljada hvadrata, a u sledećih pet godina 12 hiljada kvadrata za novu proizvodnju. To znači novi poslovi, novi biznisi i bolje zarade. Čuli smo od vlasnika da oni nude 20 odsto veću zaradu od proseka u Šapcu i da zbog toga postoji svojevrsna lista čekanja za ovu fabriku. To su sve dobre vesti i sve to smo stvorili svi zajedno. Stvorili smo mogućnost da u industrijskoj zoni u Šapcu radi 31 kompanija i da zapošljavaju više od 4000 ljudi, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović tokom posete fabrici konditora “Candy Rush”.

U Šapcu se od 2016. godine do danas zaposlilo više od 11.000 građana. -Naš cilj je da svako ko je vredan i ko želi može da živi bolje, sigurno i bezbrižno u našem Šapcu. Da svi zajedno budemo ponosni na ove rezultate, na ovaj uspeh i da za naredne četiri godine živimo još bolje. Šabac je naš, istakao je Nebojša Zelenović.