fbpx

Sprečena šteta od grada u šabačkom kraju

Sistem protivgradne zaštite dejstvovao je sa 19 raketa u utorak i sprečio da grad izazove bilo kakvu štetu poljoprivrednicima u šabačkom kraju, izjavio je danas gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović tokom posete Beloj Reci.

-Drago mi je što čujem da Belorečani cene mere koje je do sada sproveo Grad. Nastavljamo dalje naše programe kopanja dubinskih bunara u Pocerini i navodnjavanje “kap po kap” u Mačvi. Nama je cilj da svako ko je vredan i ko želi, može da živi bolje sigurno i bezbrižno u našem Šapcu, rekao je Nebojša Zelenović.

Više od 5.000 domaćinstava u Mačvi ima priliku da se prijavi za program podsticaja Grada za navodnjavanje i obezbedi dodatnih 1000 evra zarade po hektaru kukuruza i soje.

-Navodnjavanjem “kap po kap”, 5000 poljoprivrednih domaćinstava u Mačvi udvostručiće svoje prinose. Zaradiće dodatnih 1000 evra po hektaru kukuruza ili soje. Planiramo da zajedno sa našim poljoprivrednicima obezbedimo navodnjavanje 20.000 hektara oranica. Na ovaj način Mačvani mogu da zarade dodatnih 20 miliona evra, objasnio je gradonačelnik Šapca.

On je podsetio da je subvencionisanje kopanja dubinskih bunara u Pocerini dovelo do ekspanzije u proizvodnji jagoda u tom kraju, te da očekuje da će i program navodnjavanja u Mačvi slediti primer Pocerine.

-Nastavićemo da podržavao naše poljoprivrednike. Svako ko želi moći će da poveća prinose i da zaradi više. Vredi se boriti da odbranimo našu slobodu, našu odluku da navodnjavamo njive. To je promenilo živote ljudima, kazao je Nebojša Zelenović.

Belu Reku u narednih 10 dana očekuje i uređenje centra sela koje se finansira novcem od poreza na imovinu koji je prikupljen u ovoj mesnoj zajednici. -Da u naredne četiri godine živimo još bolje. Šabac je naš, poručio je Nebojša Zelenović.