fbpx

ZZS: Zašto besplatni tableti i udžbenici samo za učenike u Beogradu?

Povodom izjave zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da će u Beogradu svi učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole na početku naredne školske godine dobiti besplatne digitalne udžbenike i tablete, Zajedno za Srbiju zahteva od Vlade Srbije da omogući svim učenicima u našoj zemlji i njihovim roditeljima jednak tretman.

Ako besplatne tablete i digitalne udžbenike dobijaju deca u Beogradu, protivustavno i duboko nemoralno je da to ne bude omogućeno i deci u Gadžinom Hanu, Boljevcu, Senti, Priboju i u svakom drugom mestu u našoj zemlji.

Predsednica Vlade i ministar prosvete dužni su da daju odgovor da li su u stanju da obezbede ravnopravnost građana Srbije. Takođe, dužni su i da izađu pred javnost sa tačnim iznosom novca koji je u budužetu potrebno obezbediti za ovakvu meru. 

Ukoliko gospođa Brnabić i ministar Ružić to ne učine, biće potpuno jasno da vlast pravi predizbornu predstavu u Beogradu, suočena sa velikim neraspoloženjem građana glavnog grada i izvesnim gubitkom izbora..

Zajedno za Srbiju, 18.02.2021.